Загальні статті / Харків

Ви тут: 78.com.uaСтатті / АнонсиЗагальні статті9 міфів про пуер

9 міфів про пуер

24 вересня 2023, Загальні статті

9 міфів про пуер

Нещодавно ми писали про чайні нової хвилі як про один з трендів, що зростає.

Цього разу разом з Костянтином Мазурі, фаундером чайної компанії TEAHOUSE та знавцем пуерів, ми вирішили дізнатись більше про цей надзвичайно популярний сорт чаю. Разом ми зібрали 9 найпоширеніших міфів про нього та розповідаємо, як все працює насправді.

Міф №1: Пуер — це не чай

Є поширене переконання, що пуер — не справжній чай. Насправді, пуер — це чай, але він відрізняється від інших сортів, оскільки піддається особливому процесу ферментації та витримці.

Міф №2: Пуер закопують у землю, щоб покращити його якість

Насправді закопування пуеру в землю може призвести до забруднення чаю, погіршення його якості та пошкодження.

Міф №3: Для пуеру використовуються тільки старі чайні дерева

Це неправда. Пуер можна виробляти як з листя старих, так і молодих чайних дерев.

Міф №4: Пуер допомагає схуднути

Хоча пуер може допомогти збалансувати обмін речовин, він сам по собі не призводить до значного схуднення. Здоровий спосіб життя, включно з раціональним харчуванням і фізичною активністю має велике значення для досягнення цієї мети.

Міф №5: Справжній пуер чай можна зберігати десятиліттями

Навіть справжній пуер чай може змінити свій смак і аромат з часом, особливо якщо не зберігати його належним чином.

Міф №6: Пуер має психоактивні властивості

Пуер містить катехіни, які мають певний тонізуючий ефект, але не варто сприймати пуер як сильний психоактивний засіб.

Міф №7: Усі види пуеру однакові

Існує два основних типи пуеру: шен та шу. Вони мають відмінності в процесі витримки та ферментації, що призводить до різного смаку та аромату.

Міф №8: Пуер можна зберігати у будь-яких умовах

Пуер, особливо якщо це старий чай, потребує особливих умов зберігання таких як низька вологість і відсутність запахів, що можуть вплинути на його смак.

Міф №9: Пуер - сильно окислений чай

Насправді пуер — це чай, який досить легко піддається дозріванню та витримці, а не окисленню. Пуер дозріває за допомогою життєдіяльності мікроорганізмів, вони виробляють ферменти, поглинаючи речовини чайного листочка. Під їх дією процес продовжується.

Тільки окислення — це інший спосіб обробки листя.

Дізнатись більше про особливості та смакові властивості різних сортів чаю можна буде на Kyiv Tea Festival. Освітні лекції проводитимуть понад 30 провідних експертів, а чайні майстри впродовж двох днів будуть знайомити гостей з традиційними церемоніями.

Джерело

Переглядів: всього 1064, з них 2 сьогодні

Коментарі (0) додати →

Додати коментар

Хочете щось додати? Легко!
Ви не зареєстровані та/або не авторизовані на сайті.
Ваше повідомлення з'явиться на сайті тільки після перевірки модератором.
Зареєструйтесь – це дуже просто!
e-mail або ICQ або телефон або ... (на сайті не показується!)


Дорогі друзі!
Звертаємо вашу увагу, що у коментарях заборонено:

  • вживати нецензурні висловлювання та слова. Допускається відтворення лайок без особистісної спрямованості, за умови заміни не менше однієї літери слова значками *&# та іншими
  • розміщувати тексти, що суперечать законодавству України або закликають до його порушення
  • зловживати кнопкою Caps Lock, тобто. писати коментарі великими літерами. Такі висловлювання будуть видалятися
  • ображати інших учасників обговорення, авторів текстів на сайті та й взагалі ображати
  • розміщувати тексти, що містять пропаганду або агітацію, що порушують соціальну, расову, національну, статеву чи релігійну ненависть та ворожнечу
  • розміщення рекламних повідомлень (крім розділу «Дошка оголошень»), а також рекламних фраз у підписи або імена користувачів
  • обговорювати дії адміністрації (представників) сайту.

Кожен коментатор несе повну відповідальність за розміщену ним інформацію. За дворазове порушення правил коментування користувач може бути «забанен», тобто позбавлений можливості залишати коментарі на сайті. Причому назавжди.

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст повідомлень, за винятком повідомлень, що розміщуються представниками сайту.