Общие статьи / Харьков

Вы здесь: 78.com.uaСтатьи / АнонсыОбщие статьи9 міфів про пуер

9 міфів про пуер

24 сентября 2023, Общие статьи

9 міфів про пуер

Нещодавно ми писали про чайні нової хвилі як про один з трендів, що зростає.

Цього разу разом з Костянтином Мазурі, фаундером чайної компанії TEAHOUSE та знавцем пуерів, ми вирішили дізнатись більше про цей надзвичайно популярний сорт чаю. Разом ми зібрали 9 найпоширеніших міфів про нього та розповідаємо, як все працює насправді.

Міф №1: Пуер — це не чай

Є поширене переконання, що пуер — не справжній чай. Насправді, пуер — це чай, але він відрізняється від інших сортів, оскільки піддається особливому процесу ферментації та витримці.

Міф №2: Пуер закопують у землю, щоб покращити його якість

Насправді закопування пуеру в землю може призвести до забруднення чаю, погіршення його якості та пошкодження.

Міф №3: Для пуеру використовуються тільки старі чайні дерева

Це неправда. Пуер можна виробляти як з листя старих, так і молодих чайних дерев.

Міф №4: Пуер допомагає схуднути

Хоча пуер може допомогти збалансувати обмін речовин, він сам по собі не призводить до значного схуднення. Здоровий спосіб життя, включно з раціональним харчуванням і фізичною активністю має велике значення для досягнення цієї мети.

Міф №5: Справжній пуер чай можна зберігати десятиліттями

Навіть справжній пуер чай може змінити свій смак і аромат з часом, особливо якщо не зберігати його належним чином.

Міф №6: Пуер має психоактивні властивості

Пуер містить катехіни, які мають певний тонізуючий ефект, але не варто сприймати пуер як сильний психоактивний засіб.

Міф №7: Усі види пуеру однакові

Існує два основних типи пуеру: шен та шу. Вони мають відмінності в процесі витримки та ферментації, що призводить до різного смаку та аромату.

Міф №8: Пуер можна зберігати у будь-яких умовах

Пуер, особливо якщо це старий чай, потребує особливих умов зберігання таких як низька вологість і відсутність запахів, що можуть вплинути на його смак.

Міф №9: Пуер - сильно окислений чай

Насправді пуер — це чай, який досить легко піддається дозріванню та витримці, а не окисленню. Пуер дозріває за допомогою життєдіяльності мікроорганізмів, вони виробляють ферменти, поглинаючи речовини чайного листочка. Під їх дією процес продовжується.

Тільки окислення — це інший спосіб обробки листя.

Дізнатись більше про особливості та смакові властивості різних сортів чаю можна буде на Kyiv Tea Festival. Освітні лекції проводитимуть понад 30 провідних експертів, а чайні майстри впродовж двох днів будуть знайомити гостей з традиційними церемоніями.

Джерело

Просмотров: всего 1076, из них 1 сегодня

Комментарии (0) добавить →

Добавить комментарий

Хотите что-нибудь добавить? Легко!
Вы не зарегистрированы и/или не авторизованы на сайте.
Ваше сообщение появится на сайте только после проверки модератором.
Зарегистрируйтесь – это очень просто!
e-mail или ICQ или телефон или ... (на сайте не показывается!)


Дорогие друзья!
Обращаем ваше внимание, что в комментариях запрещено:

  • употреблять нецензурные выражения и слова. Допускается воспроизведение ругательств без личностной направленности, при условии замены не менее одной буквы слова значками *&# и прочими
  • размещать тексты, противоречащие законодательству Украины или призывающие к его нарушению
  • злоупотреблять клавишей Caps Lock, т.е. писать комментарии заглавными буквами. Такие высказывания будут удаляться
  • оскорблять других участников обсуждения, авторов текстов на сайте, да и вообще оскорблять
  • размещать тексты, содержащие пропаганду или агитацию, возбуждающие социальную, расовую, национальную, половую или религиозную ненависть и вражду
  • размещение рекламных сообщений (кроме раздела «Доска объявлений»), а также рекламных фраз в подписях или именах пользователей
  • обсуждать действия администрации (представителей) сайта.

Каждый комментатор несет полную ответственность за размещенную им информацию. За двукратное нарушение правил комментирования пользователь может быть «забанен», то есть лишен возможности оставлять комментарии на сайте. Причем навсегда.

Администрация сайта не несет ответственности за содержание сообщений, за исключением сообщений, размещаемых представителями сайта.