Common articles / Kharkiv

You are here: 78.com.uaArticlesCommon articles9 міфів про пуер

9 міфів про пуер

September 24, 2023, Common articles

9 міфів про пуер

Нещодавно ми писали про чайні нової хвилі як про один з трендів, що зростає.

Цього разу разом з Костянтином Мазурі, фаундером чайної компанії TEAHOUSE та знавцем пуерів, ми вирішили дізнатись більше про цей надзвичайно популярний сорт чаю. Разом ми зібрали 9 найпоширеніших міфів про нього та розповідаємо, як все працює насправді.

Міф №1: Пуер — це не чай

Є поширене переконання, що пуер — не справжній чай. Насправді, пуер — це чай, але він відрізняється від інших сортів, оскільки піддається особливому процесу ферментації та витримці.

Міф №2: Пуер закопують у землю, щоб покращити його якість

Насправді закопування пуеру в землю може призвести до забруднення чаю, погіршення його якості та пошкодження.

Міф №3: Для пуеру використовуються тільки старі чайні дерева

Це неправда. Пуер можна виробляти як з листя старих, так і молодих чайних дерев.

Міф №4: Пуер допомагає схуднути

Хоча пуер може допомогти збалансувати обмін речовин, він сам по собі не призводить до значного схуднення. Здоровий спосіб життя, включно з раціональним харчуванням і фізичною активністю має велике значення для досягнення цієї мети.

Міф №5: Справжній пуер чай можна зберігати десятиліттями

Навіть справжній пуер чай може змінити свій смак і аромат з часом, особливо якщо не зберігати його належним чином.

Міф №6: Пуер має психоактивні властивості

Пуер містить катехіни, які мають певний тонізуючий ефект, але не варто сприймати пуер як сильний психоактивний засіб.

Міф №7: Усі види пуеру однакові

Існує два основних типи пуеру: шен та шу. Вони мають відмінності в процесі витримки та ферментації, що призводить до різного смаку та аромату.

Міф №8: Пуер можна зберігати у будь-яких умовах

Пуер, особливо якщо це старий чай, потребує особливих умов зберігання таких як низька вологість і відсутність запахів, що можуть вплинути на його смак.

Міф №9: Пуер - сильно окислений чай

Насправді пуер — це чай, який досить легко піддається дозріванню та витримці, а не окисленню. Пуер дозріває за допомогою життєдіяльності мікроорганізмів, вони виробляють ферменти, поглинаючи речовини чайного листочка. Під їх дією процес продовжується.

Тільки окислення — це інший спосіб обробки листя.

Дізнатись більше про особливості та смакові властивості різних сортів чаю можна буде на Kyiv Tea Festival. Освітні лекції проводитимуть понад 30 провідних експертів, а чайні майстри впродовж двох днів будуть знайомити гостей з традиційними церемоніями.

Джерело

Views: total 712, of which 1 today

comments (0) add →

Add comment

Anything you want to add? Easy!
You are not registered and/or not authorized on the site.
Your message will only appear on after it has been moderated.
Register – it's very easy!
e-mail or ICQ or phone or ... (not displayed on the site!)


Dear friends!
Please note that in the comments forbidden:

  • use obscene expressions and words. It is allowed to reproduce curse words without personal orientation, provided that at least one letter of the word is replaced by *&# and other
  • post texts that contradict the legislation of Ukraine or call for its violation
  • abuse the Caps Lock key, i.e. write comments in capital letters. Such statements will retire
  • insult other participants in the discussion, authors of texts on the site, and generally insult
  • to place texts containing propaganda or agitation that excite social, racial, national, sexual or religious hatred and enmity
  • placement of advertising messages (except for the "Bulletin Board" section), as well as advertising phrases in signatures or usernames
  • to discuss the actions of the administration (representatives) of the site.

Each commenter is solely responsible for the information posted by him. For double breaking the rules commenting, the user may be "banned", that is, deprived of the opportunity to leave comments on the site. And forever.

The site administration is not responsible for the content of messages, with the exception of messages posted representatives of the site.