Колонка редактора / Харків

Ви тут: 78.com.uaСтатті / АнонсиКолонка редактораРішар Жоффруа випускає власне саке

Рішар Жоффруа випускає власне саке

25 серпня 2020, Колонка редактора

Рішар Жоффруа випускає власне саке

Источник

Рішар Жоффруа, більш відомий як колишній майстер погребів Dom Perignon, випустив власне саке.

Пішовши з Dom Perignon після 35 років роботи, Жоффруа відкрив для себе нову пристрасть до саке – традиційного японського рисового вина.
 

«До приходу в Dom Pérignon я був лікарем; а потім я почав друге життя в якості винороба, і займався цим протягом більше трьох десятиліть. Тепер я подумую почати нову цікаву главу в Японії з виробництвом саке», - розповідає Жоффруа.
 

Він також зазначив, що Японія – складна та інтелектуальна країна, і йому подобається її культура. А саке для Японії є «ДНК в історичному та культурному аспектах».

IWA розташована в Татеяма в префектурі Тояма. Цей проєкт – спільне втілення Жоффруа з, зірковим архітектором Кенго Кума, і відомим дизайнером Марком Ньюсоном, який створив упаковку для пляшок.

Коли Жоффруа почав працювати з саке, він зрозумів, що воно в багатьох сенсах відображає його пошуки гармонії.

Саке традиційно завжди готували у вигляді одного напою; однак, Жоффруа вирішив змінити традиції, виробляючи власне саке шляхом купажування, використовуючи свої навички, відточені під час виробництва шампанського.
 

«Для мене робота з виноградом або рисом не має особливих відмінностей. Основна відмінність – це час, необхідний для різних процесів (варіння рису, витримки в пляшках, дозрівання, потенціалу старіння). Мені ще треба багато чому навчитися. Експериментувати і ризикувати – це дух IWА».
 

IWA 5 – перше саке, випущене Жоффруа. Він пояснив, що «5» - це число, яке представляє гармонію; а також він говорить про технічні елементи, задіяні в процесі: рис, що складається з трьох різновидів, а саме Ямада Нішікі, Омачі і Гохьякумангоку, п'ять штамів дріжджів, походження рису, метод розмноження дріжджів і ферментація.
 

«Коли я поєдную елементи, мова йде не про те, наскільки вони виняткові самі по собі, а про те, наскільки добре вони поєднуються один з одним, щоб створити ідеальний баланс», - сказав він.
 

Жоффруа повідомив, що рецепт кожного нового саке IWA буде трохи відрізнятися – як мінімум, на ранніх етапах – завдяки постійному вдосконаленню його суміші для досягнення максимального балансу, до якого він так прагне.

«Саке – це культура, терруар і люди. Я вважаю це природним продовженням вина. Як показують звіти, майбутнє саке за експортними ринками. Я був би дуже гордий, якби зміг представити цей продукт винному світу. З кожним роком все менше і менше японців споживають саке, а обсяги споживання на внутрішньому ринку скорочуються. Тим часом рівень якості підвищується, а це означає, що вихід на ринок – це вихід з положення, - сказав Жоффруа.
 

Перше саке IWA 5 дебютувало в Японії в травні цього року. Поширення в Гонконзі і Сінгапурі почалося в червні і липні відповідно. До кінця цього року саке буде випущено у Франції.

 

Планується, що IWA офіційно відкриється в січні 2021 року. IWA буде першою в Японії, яка запропонує житло і  СПА для туристів, щоб вони могли насолодитися краєвидами та витонченим саке.

 

Переглядів: всього 275, з них 1 сьогодні

Коментарі (0) додати →

Додати коментар

Хочете щось додати? Легко!
Ви не зареєстровані та/або не авторизовані на сайті.
Ваше повідомлення з'явиться на сайті тільки після перевірки модератором.
Зареєструйтесь – це дуже просто!
e-mail або ICQ або телефон або ... (на сайті не показується!)


Дорогі друзі!
Звертаємо вашу увагу, що у коментарях заборонено:

  • вживати нецензурні висловлювання та слова. Допускається відтворення лайок без особистісної спрямованості, за умови заміни не менше однієї літери слова значками *&# та іншими
  • розміщувати тексти, що суперечать законодавству України або закликають до його порушення
  • зловживати кнопкою Caps Lock, тобто. писати коментарі великими літерами. Такі висловлювання будуть видалятися
  • ображати інших учасників обговорення, авторів текстів на сайті та й взагалі ображати
  • розміщувати тексти, що містять пропаганду або агітацію, що порушують соціальну, расову, національну, статеву чи релігійну ненависть та ворожнечу
  • розміщення рекламних повідомлень (крім розділу «Дошка оголошень»), а також рекламних фраз у підписи або імена користувачів
  • обговорювати дії адміністрації (представників) сайту.

Кожен коментатор несе повну відповідальність за розміщену ним інформацію. За дворазове порушення правил коментування користувач може бути «забанен», тобто позбавлений можливості залишати коментарі на сайті. Причому назавжди.

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст повідомлень, за винятком повідомлень, що розміщуються представниками сайту.