Colonne de l'éditeur / Kharkiv

Vous êtes ici: 78.com.uaArticlesColonne de l'éditeurРішар Жоффруа випускає власне саке

Рішар Жоффруа випускає власне саке

25 Août 2020, Colonne de l'éditeur

Рішар Жоффруа випускає власне саке

Источник

Рішар Жоффруа, більш відомий як колишній майстер погребів Dom Perignon, випустив власне саке.

Пішовши з Dom Perignon після 35 років роботи, Жоффруа відкрив для себе нову пристрасть до саке – традиційного японського рисового вина.
 

«До приходу в Dom Pérignon я був лікарем; а потім я почав друге життя в якості винороба, і займався цим протягом більше трьох десятиліть. Тепер я подумую почати нову цікаву главу в Японії з виробництвом саке», - розповідає Жоффруа.
 

Він також зазначив, що Японія – складна та інтелектуальна країна, і йому подобається її культура. А саке для Японії є «ДНК в історичному та культурному аспектах».

IWA розташована в Татеяма в префектурі Тояма. Цей проєкт – спільне втілення Жоффруа з, зірковим архітектором Кенго Кума, і відомим дизайнером Марком Ньюсоном, який створив упаковку для пляшок.

Коли Жоффруа почав працювати з саке, він зрозумів, що воно в багатьох сенсах відображає його пошуки гармонії.

Саке традиційно завжди готували у вигляді одного напою; однак, Жоффруа вирішив змінити традиції, виробляючи власне саке шляхом купажування, використовуючи свої навички, відточені під час виробництва шампанського.
 

«Для мене робота з виноградом або рисом не має особливих відмінностей. Основна відмінність – це час, необхідний для різних процесів (варіння рису, витримки в пляшках, дозрівання, потенціалу старіння). Мені ще треба багато чому навчитися. Експериментувати і ризикувати – це дух IWА».
 

IWA 5 – перше саке, випущене Жоффруа. Він пояснив, що «5» - це число, яке представляє гармонію; а також він говорить про технічні елементи, задіяні в процесі: рис, що складається з трьох різновидів, а саме Ямада Нішікі, Омачі і Гохьякумангоку, п'ять штамів дріжджів, походження рису, метод розмноження дріжджів і ферментація.
 

«Коли я поєдную елементи, мова йде не про те, наскільки вони виняткові самі по собі, а про те, наскільки добре вони поєднуються один з одним, щоб створити ідеальний баланс», - сказав він.
 

Жоффруа повідомив, що рецепт кожного нового саке IWA буде трохи відрізнятися – як мінімум, на ранніх етапах – завдяки постійному вдосконаленню його суміші для досягнення максимального балансу, до якого він так прагне.

«Саке – це культура, терруар і люди. Я вважаю це природним продовженням вина. Як показують звіти, майбутнє саке за експортними ринками. Я був би дуже гордий, якби зміг представити цей продукт винному світу. З кожним роком все менше і менше японців споживають саке, а обсяги споживання на внутрішньому ринку скорочуються. Тим часом рівень якості підвищується, а це означає, що вихід на ринок – це вихід з положення, - сказав Жоффруа.
 

Перше саке IWA 5 дебютувало в Японії в травні цього року. Поширення в Гонконзі і Сінгапурі почалося в червні і липні відповідно. До кінця цього року саке буде випущено у Франції.

 

Планується, що IWA офіційно відкриється в січні 2021 року. IWA буде першою в Японії, яка запропонує житло і  СПА для туристів, щоб вони могли насолодитися краєвидами та витонченим саке.

 

Nombre total de visites: 291, dont 3 aujourd'hui

Commentaires (0) ajouter →

Ajouter un commentaire

Quelque chose à ajouter ? Facile !
Vous n'êtes pas inscrit et/ou pas autorisé sur le site.
Votre message n'apparaîtra sur qu'après avoir été modéré.
S'inscrire – c'est très simple !
e-mail ou ICQ ou téléphone ou ... (non affiché sur le site !)


Chers amis !
Veuillez noter que dans les commentaires interdit :

  • utiliser des expressions et des mots obscènes. Il est permis de reproduire des jurons sans orientation, à condition qu'au moins une lettre du mot soit remplacée par *&# et autre
  • publier des textes qui contredisent la législation ukrainienne ou appellent à sa violation
  • abuser de la touche de verrouillage des majuscules, c'est-à-dire écrire les commentaires en majuscules. De telles déclarations seront se retirer
  • insulter les autres participants à la discussion, auteurs de textes sur le site, et de manière générale insulter
  • pour placer des textes contenant de la propagande ou de l'agitation à caractère social, racial, national, la haine et l'inimitié sexuelles ou religieuses
  • placement de messages publicitaires (à l'exception de la section "Bulletin Board"), ainsi que des phrases publicitaires dans signatures ou noms d'utilisateur
  • pour discuter des actions de l'administration (représentants) du site.

Chaque commentateur est seul responsable des informations qu'il publie. Pour avoir enfreint les règles commentant, l'utilisateur peut être "banni", c'est-à-dire privé de la possibilité de laisser des commentaires sur le site. Et pour toujours.

L'administration du site n'est pas responsable du contenu des messages, à l'exception des messages postés représentants du site.