Editor column / Kharkiv

You are here: 78.com.uaArticlesEditor columnРішар Жоффруа випускає власне саке

Рішар Жоффруа випускає власне саке

August 25, 2020, Editor column

Рішар Жоффруа випускає власне саке

Источник

Рішар Жоффруа, більш відомий як колишній майстер погребів Dom Perignon, випустив власне саке.

Пішовши з Dom Perignon після 35 років роботи, Жоффруа відкрив для себе нову пристрасть до саке – традиційного японського рисового вина.
 

«До приходу в Dom Pérignon я був лікарем; а потім я почав друге життя в якості винороба, і займався цим протягом більше трьох десятиліть. Тепер я подумую почати нову цікаву главу в Японії з виробництвом саке», - розповідає Жоффруа.
 

Він також зазначив, що Японія – складна та інтелектуальна країна, і йому подобається її культура. А саке для Японії є «ДНК в історичному та культурному аспектах».

IWA розташована в Татеяма в префектурі Тояма. Цей проєкт – спільне втілення Жоффруа з, зірковим архітектором Кенго Кума, і відомим дизайнером Марком Ньюсоном, який створив упаковку для пляшок.

Коли Жоффруа почав працювати з саке, він зрозумів, що воно в багатьох сенсах відображає його пошуки гармонії.

Саке традиційно завжди готували у вигляді одного напою; однак, Жоффруа вирішив змінити традиції, виробляючи власне саке шляхом купажування, використовуючи свої навички, відточені під час виробництва шампанського.
 

«Для мене робота з виноградом або рисом не має особливих відмінностей. Основна відмінність – це час, необхідний для різних процесів (варіння рису, витримки в пляшках, дозрівання, потенціалу старіння). Мені ще треба багато чому навчитися. Експериментувати і ризикувати – це дух IWА».
 

IWA 5 – перше саке, випущене Жоффруа. Він пояснив, що «5» - це число, яке представляє гармонію; а також він говорить про технічні елементи, задіяні в процесі: рис, що складається з трьох різновидів, а саме Ямада Нішікі, Омачі і Гохьякумангоку, п'ять штамів дріжджів, походження рису, метод розмноження дріжджів і ферментація.
 

«Коли я поєдную елементи, мова йде не про те, наскільки вони виняткові самі по собі, а про те, наскільки добре вони поєднуються один з одним, щоб створити ідеальний баланс», - сказав він.
 

Жоффруа повідомив, що рецепт кожного нового саке IWA буде трохи відрізнятися – як мінімум, на ранніх етапах – завдяки постійному вдосконаленню його суміші для досягнення максимального балансу, до якого він так прагне.

«Саке – це культура, терруар і люди. Я вважаю це природним продовженням вина. Як показують звіти, майбутнє саке за експортними ринками. Я був би дуже гордий, якби зміг представити цей продукт винному світу. З кожним роком все менше і менше японців споживають саке, а обсяги споживання на внутрішньому ринку скорочуються. Тим часом рівень якості підвищується, а це означає, що вихід на ринок – це вихід з положення, - сказав Жоффруа.
 

Перше саке IWA 5 дебютувало в Японії в травні цього року. Поширення в Гонконзі і Сінгапурі почалося в червні і липні відповідно. До кінця цього року саке буде випущено у Франції.

 

Планується, що IWA офіційно відкриється в січні 2021 року. IWA буде першою в Японії, яка запропонує житло і  СПА для туристів, щоб вони могли насолодитися краєвидами та витонченим саке.

 

Views: total 288, of which 2 today

comments (0) add →

Add comment

Anything you want to add? Easy!
You are not registered and/or not authorized on the site.
Your message will only appear on after it has been moderated.
Register – it's very easy!
e-mail or ICQ or phone or ... (not displayed on the site!)


Dear friends!
Please note that in the comments forbidden:

  • use obscene expressions and words. It is allowed to reproduce curse words without personal orientation, provided that at least one letter of the word is replaced by *&# and other
  • post texts that contradict the legislation of Ukraine or call for its violation
  • abuse the Caps Lock key, i.e. write comments in capital letters. Such statements will retire
  • insult other participants in the discussion, authors of texts on the site, and generally insult
  • to place texts containing propaganda or agitation that excite social, racial, national, sexual or religious hatred and enmity
  • placement of advertising messages (except for the "Bulletin Board" section), as well as advertising phrases in signatures or usernames
  • to discuss the actions of the administration (representatives) of the site.

Each commenter is solely responsible for the information posted by him. For double breaking the rules commenting, the user may be "banned", that is, deprived of the opportunity to leave comments on the site. And forever.

The site administration is not responsible for the content of messages, with the exception of messages posted representatives of the site.