Колонка редактора / Харків

Ви тут: 78.com.uaСтатті / АнонсиКолонка редактораУкраїнська ресторанна асоціація склала лист з пропозиціями до Головного санітарного лікаря Ляшка

Українська ресторанна асоціація склала лист з пропозиціями до Головного санітарного лікаря Ляшка

29 липня 2020, Колонка редактора

Українська ресторанна асоціація склала лист з пропозиціями до Головного санітарного лікаря Ляшка

Источник

 

Президент Української ресторанної асоціації Сергій Трахачов разом з Головою юридичного комітету УРА  склали лист з пропозиціями до Головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.
 

В зверненні йдеться про внесення змін до Постанови МОЗ #32 від02.06.2020, в якій затверджені тимчасові рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при роботі закладів громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), а саме ми просимо:

«1. У зв’язку, значними складнощами в придбанні, великими витратами на закупівлю, також зважаючи на скарги великої кількості працівників на стан шкіри після застосування одноразових рукавичок та екранів або окулярів, просимо внести зміни до пункту 7 Постанови №32 МОЗ, та викласти її в наступній редакції:

«Працівники закладів громадського харчування, в тому числі ті, які видають замовлення та здійснюють розрахунок, повинні бути одягнені в медичну маску або респіратор (ЗІЗ).
Після кожного зняття ЗІЗ та одяганням чистої маски/респіратора працівник повинен ретельно помити руки з милом або обробити їх антисептичним засобом.
Адміністрація закладу громадського харчування повинна провести навчання серед працівників щодо правил використання ЗІЗ, їх утилізації та забезпечити контроль за дотриманням зазначених правил.»
 

2. У зв’язку зі змінами внесеними Постановами Кабінету міністрів України, Постановою №38

МОЗ просимо змінити норму Постанови №32 від 02.06.2020р. а саме: «забороняється проведення свят, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо, у яких беруть участь більше ніж 10 осіб;», та викласти її в наступній редакції:

« у закладах громадського харчування дозволяється проведення свят, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо(далі –захід  та/або заходи), за умови що дотримується відстань між сусідніми столами не менше 1,5 метри та розміщення не більше чотирьох клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років), а також за умови, що дозволяється одночасне перебування відвідувачів заходу з розрахунку не більше однієї особи на 5 квадратних метрів загальної площі приміщення закладу громадського харчування.»

Сьогодні на зустрічі в МОЗ Максим Шульженко (член наглядової ради УРА) передасть це звернення беспосередньо Віктору Ляшку.

Переглядів: всього 245, з них 3 сьогодні

Коментарі (0) додати →

Додати коментар

Хочете щось додати? Легко!
Ви не зареєстровані та/або не авторизовані на сайті.
Ваше повідомлення з'явиться на сайті тільки після перевірки модератором.
Зареєструйтесь – це дуже просто!
e-mail або ICQ або телефон або ... (на сайті не показується!)


Дорогі друзі!
Звертаємо вашу увагу, що у коментарях заборонено:

  • вживати нецензурні висловлювання та слова. Допускається відтворення лайок без особистісної спрямованості, за умови заміни не менше однієї літери слова значками *&# та іншими
  • розміщувати тексти, що суперечать законодавству України або закликають до його порушення
  • зловживати кнопкою Caps Lock, тобто. писати коментарі великими літерами. Такі висловлювання будуть видалятися
  • ображати інших учасників обговорення, авторів текстів на сайті та й взагалі ображати
  • розміщувати тексти, що містять пропаганду або агітацію, що порушують соціальну, расову, національну, статеву чи релігійну ненависть та ворожнечу
  • розміщення рекламних повідомлень (крім розділу «Дошка оголошень»), а також рекламних фраз у підписи або імена користувачів
  • обговорювати дії адміністрації (представників) сайту.

Кожен коментатор несе повну відповідальність за розміщену ним інформацію. За дворазове порушення правил коментування користувач може бути «забанен», тобто позбавлений можливості залишати коментарі на сайті. Причому назавжди.

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст повідомлень, за винятком повідомлень, що розміщуються представниками сайту.