Editor column / Kharkiv

You are here: 78.com.uaArticlesEditor columnУкраїнська ресторанна асоціація склала лист з пропозиціями до Головного санітарного лікаря Ляшка

Українська ресторанна асоціація склала лист з пропозиціями до Головного санітарного лікаря Ляшка

July 29, 2020, Editor column

Українська ресторанна асоціація склала лист з пропозиціями до Головного санітарного лікаря Ляшка

Источник

 

Президент Української ресторанної асоціації Сергій Трахачов разом з Головою юридичного комітету УРА  склали лист з пропозиціями до Головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.
 

В зверненні йдеться про внесення змін до Постанови МОЗ #32 від02.06.2020, в якій затверджені тимчасові рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при роботі закладів громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), а саме ми просимо:

«1. У зв’язку, значними складнощами в придбанні, великими витратами на закупівлю, також зважаючи на скарги великої кількості працівників на стан шкіри після застосування одноразових рукавичок та екранів або окулярів, просимо внести зміни до пункту 7 Постанови №32 МОЗ, та викласти її в наступній редакції:

«Працівники закладів громадського харчування, в тому числі ті, які видають замовлення та здійснюють розрахунок, повинні бути одягнені в медичну маску або респіратор (ЗІЗ).
Після кожного зняття ЗІЗ та одяганням чистої маски/респіратора працівник повинен ретельно помити руки з милом або обробити їх антисептичним засобом.
Адміністрація закладу громадського харчування повинна провести навчання серед працівників щодо правил використання ЗІЗ, їх утилізації та забезпечити контроль за дотриманням зазначених правил.»
 

2. У зв’язку зі змінами внесеними Постановами Кабінету міністрів України, Постановою №38

МОЗ просимо змінити норму Постанови №32 від 02.06.2020р. а саме: «забороняється проведення свят, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо, у яких беруть участь більше ніж 10 осіб;», та викласти її в наступній редакції:

« у закладах громадського харчування дозволяється проведення свят, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо(далі –захід  та/або заходи), за умови що дотримується відстань між сусідніми столами не менше 1,5 метри та розміщення не більше чотирьох клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років), а також за умови, що дозволяється одночасне перебування відвідувачів заходу з розрахунку не більше однієї особи на 5 квадратних метрів загальної площі приміщення закладу громадського харчування.»

Сьогодні на зустрічі в МОЗ Максим Шульженко (член наглядової ради УРА) передасть це звернення беспосередньо Віктору Ляшку.

Views: total 262, of which 1 today

comments (0) add →

Add comment

Anything you want to add? Easy!
You are not registered and/or not authorized on the site.
Your message will only appear on after it has been moderated.
Register – it's very easy!
e-mail or ICQ or phone or ... (not displayed on the site!)


Dear friends!
Please note that in the comments forbidden:

  • use obscene expressions and words. It is allowed to reproduce curse words without personal orientation, provided that at least one letter of the word is replaced by *&# and other
  • post texts that contradict the legislation of Ukraine or call for its violation
  • abuse the Caps Lock key, i.e. write comments in capital letters. Such statements will retire
  • insult other participants in the discussion, authors of texts on the site, and generally insult
  • to place texts containing propaganda or agitation that excite social, racial, national, sexual or religious hatred and enmity
  • placement of advertising messages (except for the "Bulletin Board" section), as well as advertising phrases in signatures or usernames
  • to discuss the actions of the administration (representatives) of the site.

Each commenter is solely responsible for the information posted by him. For double breaking the rules commenting, the user may be "banned", that is, deprived of the opportunity to leave comments on the site. And forever.

The site administration is not responsible for the content of messages, with the exception of messages posted representatives of the site.