Загальні статті / Харків

Ви тут: 78.com.uaСтатті / АнонсиЗагальні статтіБританський театр у кіно: Леонардо HD

Британський театр у кіно: Леонардо HD

27 січня 2017, Загальні статті

Британський театр у кіно: Леонардо HD

1 лютого, 19:30
Назва: Леонардо HD
Оригінальна назва: Leonardo Live
Країна: Великобританія
Рік: 2012
Хронометраж, хв: 83
Вікові обмеження, років: 12
Мова: англійська (з українськими субтитрами).
Жанр: фільм-виставка
Трейлер: //www.youtube.com/watch?v=VUuOwNBrV0o
Режисер: Філ Грабскі

В основу фільму лягла екскурсія по виставці «Леонардо да Вінчі: художник міланського двору», яка пройшла в The National Gallery в Лондоні. Національна Галерея готувала відкриття цієї ескпозіціі близько 15 років, укладаючи домовленості з музеями Італії, Франції, США, Росії та Польщі, які надали картини для виставки.

У перший (і, можливо, останній) раз в історії людства під одним дахом було зібрано понад сорока робіт Леонардо-живописця. У їх числі — лондонська і луврска версії «Мадонни в скелях», «Дама з горностаєм» з Кракова, «Святий Ієронім» з Ватикану, начерки з особистої колекції королеви Єлiзавети II і тільки нещодавно виявлений «Спаситель світу». Востаннє полотно було продано на аукціоні в 1959 році всього за $ 80; тепер, після однозначного висновку експертів його автентичності, картину оцінюють в $ 200 млн.

Експозиція подібного значення, тим більш пропрацювала такий нетривалий час, не могла просто закінчитися, не залишивши сліду. Весь світ може стати очевидцем лондонського дива завдяки фільму — розповіді про виставку, створеному за допомогою сучасних технологій.

У фільмі «Леонардо HD» беруть участь:
Ніколас Пенні — історик мистецтва, директор The National Gallery c 2008 року.
Люк Сайсон — куратор проектів The National Gallery «Італійський живопис до 1500 року» та «Леонардо: художник міланського двору».
Майкл Крейг-Мартін — живописець і сучасний художник-концептуаліст. Відомий як своїми концептуальними роботами, наприклад, «Дуб», так і тим, що був викладачем у більшості художників, пізніше зарахованих до вільного творчого об’єднання «Молодих британських художників». Почесний професор образотворчих мистецтв коледжі Голдсміт.
Пол Деніел — британський диригент, регулярно бере участь у великомасштабних концертах і записах оперної та сучасної британської музики.
Професор Евелін Уелч — історик мистецтва в Лондонському Університеті Королеви Марії, що спеціалізується на європейській візуальної та матеріальній культурі періоду між 1300 і 1800-м роками.
Iмонн МакКейб — титулований фотограф, колишній фоторедактор газети The Guardian/
Стюарт Пірсон-Райт — титулований британський портретист/
Дебора Булл — британська танцівниця, письменниця, креативний директор Королівського Оперного Театру, колишня прима Британського Королівського Балету.
Єпископ Стівен Коттрелл — єпископ міста Челмсфорд.
Мартін Клейтон — куратор Британської королівської колекції.
Нітін Соуні — продюсер, музикант і композитор індійсько-британського походження, який прославився музикою, що з’єднує східні впливу з елементами джазу та електронної музики.
Фіона Шоу — актриса і режисер з Ірландії. Театральна актриса класичної школи з величезним досвідом, хоча широкої аудиторії відома в основному роллю Петунії Дурслі у фільмах з циклу «Гаррі Поттер».
Чарльз Никкол — автор книги «Леонардо да Вінчі: Політ розуму».

Покази найкращих британських спектаклів відбуваються у Харкові у кінотеатрi «Multiplex», вул. Героїв Працi, 9, ТРЦ «DafI».
Цiна квиткiв: 175, 225 грн.

https://multiplex.ua/movie/413

Партнери показу у Харковi: Academy of Visual Arts и CinCity (cincity.com.ua).
Питання за тел.: 050 915 17 86, Коклонська Оксана.   

Переглядів: всього 113, з них 2 сьогодні

Коментарі (0) додати →

Додати коментар

Хочете щось додати? Легко!
Ви не зареєстровані та/або не авторизовані на сайті.
Ваше повідомлення з'явиться на сайті тільки після перевірки модератором.
Зареєструйтесь – це дуже просто!
e-mail або ICQ або телефон або ... (на сайті не показується!)


Дорогі друзі!
Звертаємо вашу увагу, що у коментарях заборонено:

  • вживати нецензурні висловлювання та слова. Допускається відтворення лайок без особистісної спрямованості, за умови заміни не менше однієї літери слова значками *&# та іншими
  • розміщувати тексти, що суперечать законодавству України або закликають до його порушення
  • зловживати кнопкою Caps Lock, тобто. писати коментарі великими літерами. Такі висловлювання будуть видалятися
  • ображати інших учасників обговорення, авторів текстів на сайті та й взагалі ображати
  • розміщувати тексти, що містять пропаганду або агітацію, що порушують соціальну, расову, національну, статеву чи релігійну ненависть та ворожнечу
  • розміщення рекламних повідомлень (крім розділу «Дошка оголошень»), а також рекламних фраз у підписи або імена користувачів
  • обговорювати дії адміністрації (представників) сайту.

Кожен коментатор несе повну відповідальність за розміщену ним інформацію. За дворазове порушення правил коментування користувач може бути «забанен», тобто позбавлений можливості залишати коментарі на сайті. Причому назавжди.

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст повідомлень, за винятком повідомлень, що розміщуються представниками сайту.