Загальні статті / Харків

Ви тут: 78.com.uaСтатті / АнонсиЗагальні статтіПочему нельзя пить кофе сразу после пробуждения — рассказала врач

Почему нельзя пить кофе сразу после пробуждения — рассказала врач

17 серпня 2024, Загальні статті

Почему нельзя пить кофе сразу после пробуждения — рассказала врач

Многим сложно представить начало дня без чашечки этого напитка, а кто-то не останавливается на этом и продолжает пить кофе в течение дня. В обоих случаях кофе может принести вред организму, если не знать, как правильно его пить.

Употреблять кофе сразу после пробуждения не рекомендуется, поскольку это может вызывать скачок уровня гормона кортизола. Обычно он возрастает постепенно в течение часа после пробуждения, поэтому чашка кофе, выпитая в это время, не принесет такого стресса организму. Также считается, что оптимальным временем для кофе является период между восемью утра и двумя дня.

Чтобы в полной мере получить пользу и удовольствие от кофе, эксперты советуют пить не более 3 чашек в день. Превышение этой нормы может негативно повлиять на когнитивные способности в будущем.

Если вы пьете кофе с молоком, вместо коровьего рекомендуется использовать растительное, считает эксперт Шина Бернелл.

Кроме того, чтобы кофе не оказывал негативного эффекта, необходимо понимать, как работает ваш организм. Например, люди с медленным метаболизмом могут испытывать тревожность после того, как выпьют определенное количество этого напитка, в то время как организм, который усваивает кофе быстрее, переносит его более спокойно.

Переглядів: всього 161, з них 1 сьогодні

Коментарі (0) додати →

Додати коментар

Хочете щось додати? Легко!
Ви не зареєстровані та/або не авторизовані на сайті.
Ваше повідомлення з'явиться на сайті тільки після перевірки модератором.
Зареєструйтесь – це дуже просто!
e-mail або ICQ або телефон або ... (на сайті не показується!)


Дорогі друзі!
Звертаємо вашу увагу, що у коментарях заборонено:

  • вживати нецензурні висловлювання та слова. Допускається відтворення лайок без особистісної спрямованості, за умови заміни не менше однієї літери слова значками *&# та іншими
  • розміщувати тексти, що суперечать законодавству України або закликають до його порушення
  • зловживати кнопкою Caps Lock, тобто. писати коментарі великими літерами. Такі висловлювання будуть видалятися
  • ображати інших учасників обговорення, авторів текстів на сайті та й взагалі ображати
  • розміщувати тексти, що містять пропаганду або агітацію, що порушують соціальну, расову, національну, статеву чи релігійну ненависть та ворожнечу
  • розміщення рекламних повідомлень (крім розділу «Дошка оголошень»), а також рекламних фраз у підписи або імена користувачів
  • обговорювати дії адміністрації (представників) сайту.

Кожен коментатор несе повну відповідальність за розміщену ним інформацію. За дворазове порушення правил коментування користувач може бути «забанен», тобто позбавлений можливості залишати коментарі на сайті. Причому назавжди.

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст повідомлень, за винятком повідомлень, що розміщуються представниками сайту.