Загальні статті / Харків
Збитень, гарячий аперитиво, мексиканський тодді: рецепти небанальних горячих коктейлів
9 грудня 2023, Загальні статті
Глінтвейн — це класика, навіть пуншем і грогом вже нікого не здивуєш. Разом з барменами GastroFamily підготували рецепти чотирьох небанальних гарячих коктейлів:
Татова кава, або піратський капучино
Склад:
- еспресо;
- молоко;
- коньяк;
- улюблений сироп;
- какао.
Готуємо капучино, заправляємо коньяком і сиропом, посипаємо какао. Зігріваємось.
Обліпиховий збитень з кальвадосом від Олега Золотухіна
(ресторан Канапа)
Склад:
- обліпиха;
- цукор;
- яблучний сік - 50 мл;
- лимонний сік - 20 мл;
- мед - 10 г;
- паличка кориці;
- кальвадос - 70 мл.
Готуємо пюре із обліпихових ягід з цукром.
Додаємо лимонний та яблучний сік, мед, паличку кориці, кальвадос.
Заливаємо гарячою водою, прогріваємо добре, але не даємо закипіти.
Зігріваємось.
Гарячий Аперитиво
(ресторан Барсук)
Склад:
- біле вино - 80 мл;
- Martini біттер - 30 мл;
- аперитиво - 10 мл;
- журавлиновий морс - 40 мл;
- апельсиновий сік - 20 мл.
Змішати. Нагріти. Прикрасити долькою апельсину.
Мексиканський тодді від Андрія Макодрая
(ресторани Mushlya)
Склад:
- текіла - 25 мл;
- лікер Triple Sec - 5 мл;
- карамельний лікер - 15 мл;
- лимонний фреш - 15 мл;
- червоний перець;
- апельсинові чипси;
- чай ройбуш каркаде - 150 мл.
Заварюємо чай ройбуш з каркаде. Додаємо лікери, текілу, лимонний фреш. Прикрашаємо апельсиновим чипсом і червоним перцем.
Переглядів: всього 1011, з них 1 сьогодні
Коментарі (0) додати →