Загальні статті / Харків

Ви тут: 78.com.uaСтатті / АнонсиЗагальні статтіКласичні коктейлі-бестселлери, які будуть актуальні у 2022

Класичні коктейлі-бестселлери, які будуть актуальні у 2022

11 серпня 2022, Загальні статті

Класичні коктейлі-бестселлери, які будуть актуальні у 2022

10. Whiskey Sour

У той час, коли у барах змішували бренді із лимонним соком, Whiskey Sour помітно виділявся серед усіх подібних напоїв. Тепер це один із найпопулярніших коктейлів, принаймні, у найкращих барах світу. Існує веганський варіант коктейлю – із заміною яєчної піни. Часом цей варіант виглядає навіть більш безпечним.


9. Mojito

Коли мохіто став коктейлем «тітоньок на відпочинку», він втратив репутацію у найкращих барах світу. Але з’явився новий Pornstar Martini і вразив усіх своїм інтригуючим смаком. Тож звичний нам мохіто також не варто забувати, адже це класика! 


8. Manhattan

Існують суперечки: яким має бути коктейль Manhattan: сухим (із сухим вермутом) чи солодким (із сухим та солодким вермутом). Розірвемо цю суперечку: Manhattan має бути солодким. За класикою, його готував бармен Джим Міхан на Манхеттені – із ржаного віскі, солодкого вермуту та ангостури, та змішував із льодом, проціжував в охолоджене купе та прикрашав вишнею.

 

7. Espresso Martini

Цей коктейль став популярним після смерті його винахідника – Діка Бредсела, лондонського бармена, який залишив світ у 2016. За легендою, цей коктейль винайшли, аби «розбудити гостя». 


6. Aperol Spritz

Якщо випивати о шостій, то лише шпрітц. Всього 5 років тому Aperol Spritz не був таким популярним. Але часи змінюються, очевидно, люди хочуть мати можливість пити коктейлі протягом дня та залишатися при цьому бадьорими. Таку можливість дарує Aperol Spritz. Цей особливий гірко-солодкий бенгальський вогник увійшов у п’ятірку найкращих класичних напоїв у чверті опитаних барів, що потішило б братів Барб’єрі, які винайшли його в 1990-х роках. Звичайно, саме Aperol є ключом до цієї суміші, яка включає у себе просекко та трохи содової.


5. Daiquiri

Дайкірі — найбільш популярний ромовий напій в найкращих барах світу. На Кубі, де можна сказати, його готують скрізь (де лайм та ром, там і дайкірі), хоча, варто сказати, не завжди добре. Візьміть сік лайму, білий ром та сироп із цукру: встряхніть та подавайте. До речі, полуниця на коктейлі  — має мало спільного із класикою! Це примха сучасних барменів, а не стандартна прикраса.


4. Margarita

Маргарита в перекладі з іспанської означає ромашка (маргаритка), тобто це коктейль із кислого напою (якщо ви уявляєте запах ромашки). Це текіла, апельсиновий лікер та лайм – сіль за бажанням. Або ж є крутий варіант – 100% текіла із агави та заміна сиропу агави на апельсиновий лікер. 


3. Dry Martini

Це п’янкий, але вишуканий класичний джин можна розмішати у склянці – пропорції джину до сухого вермуту залежать від ваших вподобань, а також від ваших планів на наступний день. У лондонському Duke’s – це майже повністю джин, а у барселонському Dry Martini (який раніше входив в число 50 найкращих барів світу) — половина на половину. Торохи апельсинового биттеру, скибка лимону або зелена оливка для багатьох це традиційні прикраси напою


2. Old Fashioned

Old Fashioned, можливо, не найбільш популярний класичний коктейль в елітних барах світу, але він все також набільш популярний у барах, які проходили опитування для цього рейтингу. До того ж, здається, що коктейль Old Fashioned «існував завжди» — історик Девід Уондрич прослідкував його історію до 1833 року — і він лишається вічною класикою. На початку його готували із женеверу, рому або бренді, але у наші дні його роблять з бурбону, цукру, біттеру ангостури і апельсинового твісту. І не забудьте про вишню!


1. Negroni

Король помер, хай живе негроні. Цей коктейль потіснив у рейтингу Old Fashioned, який завжди номер один! Традиційно негроні готують із третини джину, кампарі та солодкого вермуту – але змішують за смаком.


Топ-50 популярних коктейлів світу
1 Negroni
2 Old Fashioned

3 Dry Martini

4 Margarita

5 Daiquiri

6 Aperol Spritz

7 Espresso Martini

8 Manhattan

9 Mojito

10 Whiskey Sour

11 Moscow Mule

12 Boulevardier

13 Penicillin

14 Paloma

15 Bloody Mary

16 Americano

17 French 75

18 Gimlet

19 Mai Tai

20 Pisco Sour

21 Clover Club

22 Dark ’n’ Stormy

23 Gin Fizz

24 Caipirinha

25 Piña Colada

26 Amaretto Sour

27 Vieux Carré

28 Zombie

29 Sazerac

30 Corpse Reviver

31 Vodka Martini

32 Old Cuban 

33 Vesper

34 Aviation

35 Long Island Ice Tea

36 Bee’s Knees

37 Bellini

38 Ramos Gin Fizz

39 Cosmopolitan

40 Hanky Panky

41 Ti’ Punch

42 Painkiller

43 Last Word

44 Bobby Burns

45 Irish Coffee

46 Tommy’s Margarita

47 Blood & Sand

48 Corpse Reviver #2

49 Sidecar

50 Pisco Punch

Джерело

Переглядів: всього 308, з них 2 сьогодні

Коментарі (0) додати →

Додати коментар

Хочете щось додати? Легко!
Ви не зареєстровані та/або не авторизовані на сайті.
Ваше повідомлення з'явиться на сайті тільки після перевірки модератором.
Зареєструйтесь – це дуже просто!
e-mail або ICQ або телефон або ... (на сайті не показується!)


Дорогі друзі!
Звертаємо вашу увагу, що у коментарях заборонено:

  • вживати нецензурні висловлювання та слова. Допускається відтворення лайок без особистісної спрямованості, за умови заміни не менше однієї літери слова значками *&# та іншими
  • розміщувати тексти, що суперечать законодавству України або закликають до його порушення
  • зловживати кнопкою Caps Lock, тобто. писати коментарі великими літерами. Такі висловлювання будуть видалятися
  • ображати інших учасників обговорення, авторів текстів на сайті та й взагалі ображати
  • розміщувати тексти, що містять пропаганду або агітацію, що порушують соціальну, расову, національну, статеву чи релігійну ненависть та ворожнечу
  • розміщення рекламних повідомлень (крім розділу «Дошка оголошень»), а також рекламних фраз у підписи або імена користувачів
  • обговорювати дії адміністрації (представників) сайту.

Кожен коментатор несе повну відповідальність за розміщену ним інформацію. За дворазове порушення правил коментування користувач може бути «забанен», тобто позбавлений можливості залишати коментарі на сайті. Причому назавжди.

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст повідомлень, за винятком повідомлень, що розміщуються представниками сайту.