Колонка редактора / Харків

Ви тут: 78.com.uaСтатті / АнонсиКолонка редактораПо Україні - хвиля протестів рестораторів

По Україні - хвиля протестів рестораторів

17 липня 2020, Колонка редактора

По Україні - хвиля протестів рестораторів

Джерело
 

Протести пов'язані із обмеженнями роботи закладів громадського харчування.

Мітингували в Херсоні, Коблево, планують мирну акцію в Одесі.

Сьогодні ж під Кабінетом Міністрів в Києві працівники барів та ресторанів винесли порожні стільці та крісла на мітинг «Хочу, як Велюр».
 

Основний меседж учасників акції — дозволити ресторанам працювати вночі, з 23:00 до 7:00. Цю вимогу підкріпили гаслами "Хочу как Велюр", "Где есть совам?", "Нет запрету 23:00 - 7:00".

Також протестувальники били черпаками по каструлях, щоб звернути увагу на свою вимогу.

Каталізатором акції стала очевидна неповага відомого київського ресторану «Велюр» до вимоги не працювати вночі. Нещодавно в інстаграм-акаунті ресторану опублікували рекламну сторіз про нічну роботу ресторану.
 

Коблево

Ресторатори Коблево перекрили трасу, щоб звернути увагу на проблему обмеження часу роботи — та обіцяють вийти на масштабний мітинг, якщо їм не дозволять працювати після 23:00.

13 липня підприємці перекрили одеську трасу біля Коблево та вимагали дозволити працювати після 23:00. А вже 14 травня вони зустрілися із головою Одеської державної адміністрації Олександром Стадником та озвучили своє прохання зрозуміти потреби бізнесу.

– Всі ресторани поставили до стінки. Ми налаштовані на те, щоб нас почули. Це важливо, щоб було розуміння. Якщо ситуація не поміняється, то в п’ятницю ми заплануємо великий мітинг. Люди налаштовані так, що мітинг буде глобальний, вийдуть десятки тисяч людей, та підключаться всі області України. Зрозумійте, людей поставили у кут і вони хочуть бути почутими. Це прохання, – кажуть ресторатори Коблево.

Джерело: shipovnik.ua
 

Херсон

Як відбувався страйк проти обмеження роботи ресторанів до 23:00 у Херсоні:

У неділю, 12 липня, власники розважальних закладів Херсонщини вийшли на Антонівський міст та постійно рухалися пішоходним переходом, щоб зупинити рух автотранспорту.


Акцію запланували на 17:00 — саме у цей час на мосту жвавий рух, оскільки цією дорогою з моря повертаються після вихідних херсонці та гості області.


Час від часу мітингувальники пропускали автомобілі.


З огляду на те, що офіційної заяви з приводу акції до поліції не надходило, представники поліції дізналися про мітинг із соцмереж та прибули на місце. В результаті перемовин мітингувальники розблокували магістраль.


Після акції ініціативна група протестувальників зустрілася з головою Херсонської ОДА Юрієм Гусєвим, який за кілька годин до цього закликав не проводити акцію, а розв’язати болюче питання з ним.


Рестораторам Гусєв повідомив, що звернуся до Уряду з пропозицією надати можливість владі на місцях вирішувати питання з часом роботи закладів і чекає на відповідне рішення Кабміну. Поки ж закликав власників закладів дотримуватися обмежень.

Джерело:  nk-online.com.ua

 

#карантин #рестораны #протесты

Переглядів: всього 250, з них 2 сьогодні

Коментарі (0) додати →

Додати коментар

Хочете щось додати? Легко!
Ви не зареєстровані та/або не авторизовані на сайті.
Ваше повідомлення з'явиться на сайті тільки після перевірки модератором.
Зареєструйтесь – це дуже просто!
e-mail або ICQ або телефон або ... (на сайті не показується!)


Дорогі друзі!
Звертаємо вашу увагу, що у коментарях заборонено:

  • вживати нецензурні висловлювання та слова. Допускається відтворення лайок без особистісної спрямованості, за умови заміни не менше однієї літери слова значками *&# та іншими
  • розміщувати тексти, що суперечать законодавству України або закликають до його порушення
  • зловживати кнопкою Caps Lock, тобто. писати коментарі великими літерами. Такі висловлювання будуть видалятися
  • ображати інших учасників обговорення, авторів текстів на сайті та й взагалі ображати
  • розміщувати тексти, що містять пропаганду або агітацію, що порушують соціальну, расову, національну, статеву чи релігійну ненависть та ворожнечу
  • розміщення рекламних повідомлень (крім розділу «Дошка оголошень»), а також рекламних фраз у підписи або імена користувачів
  • обговорювати дії адміністрації (представників) сайту.

Кожен коментатор несе повну відповідальність за розміщену ним інформацію. За дворазове порушення правил коментування користувач може бути «забанен», тобто позбавлений можливості залишати коментарі на сайті. Причому назавжди.

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст повідомлень, за винятком повідомлень, що розміщуються представниками сайту.