Загальні статті / Харків

Ви тут: 78.com.uaСтатті / АнонсиЗагальні статтіНове Італійське кіно у Харкові

Нове Італійське кіно у Харкові

17 червня 2016, Загальні статті

Нове Італійське кіно у Харкові

16 червня у Харкові в кінотеатрі «8 ½» стартує тиждень «Нового італійського кіно». Подію організовують Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість», Італійський інститут культури та культурна асоціація N.I.C.E. (New Italian cinema events). У програмі найсвіжіші стрічки з країни, що відома своїми великими режисерами на весь світ, такими як: Федеріко Фелліні, Мікеланджело Антоніоні, П’єр Паоло Пазоліні та багатьма іншими. Серед стрічок нашої програми – призери міжнародних кінофестивалів і номінанти на Оскар!

«Нове італійське кіно» проходить у чотирьох містах України:
з 8 червня - Київ - кінотеатр Київ
з 10 червня - Львів – кінотеатр Кінопалац «Коперник»
з 16 червня - Харків – кінотеатр «8 ½»
з 24 червня – Одеса – Інотеатр

Фільм-відкриття  «Я, Арлекін» (режисерів Маттео Біні, Джорджо Пазотті) 16 червня о 19:30 у кінотеатрі «8 ½» представить Директор Італійського інституту культури Анна Пасторе.

Розклад показів у Харкові:

16 червня
19:30 – «Я, Арлекін» (2014) реж. Маттео Біні, Джорджо Пазотті

17 червня
17:00 – «Не будь злим» (2015) реж.  Клаудіо Калігарі
19:00 – «Якщо Господь забажає» (2015) реж. Едоардо Мария Фальконе

18 червня
17:00 – «Iтало Бароко» (2014) реж. Алессія Скарсо
19:00 – «Хлорка» (2015) реж. Ламберто Санфеліче

19 червня
17:00 – «Мене звати Майя» (2015) реж. Томмазо Агнесса
19:00 – «Нестійка погода» (2014) реж. Марко Понтекорво

20 червня
17:00 – «Джулія і ми»  (2015) реж. Едоардо Лео
19:00 – «Латинський коханець» (2015) реж. Крістіна Коменчіні

21 червня
19:00 – «Друга весна» (2016) реж. Франческо Калоджеро

Генеральний директор КМКФ «Молодість» Андрій Халпахчі: «Український глядач завжди був закоханий в італійське кіно. У період 60-80 рр. минулого сторіччя італійські стрічки збирали повні зали. Славнозвісні імена режисерів та акторів, таких як Федеріко Фелліні, Лукіно Вісконті, П’єр Паоло Пазоліні, Мікеланджело Антоніоні, Вітторіо де Сіка, Роберто Росселліні, Софі Лорен та Марчелло Мастроянні, Джина Лоллобриджида, Альберто Сорді та Моніка Вітті були більш популярні, ніж американські кінозірки. Тепер сучасний кінематограф з Апеннін буде продемонстрований в чотирьох містах України (Київ, Львів, Харків, Одеса) з 8-го по 30-те червня.

Десять нових різножанрових фільмів, від комедії до драми, представлять сьогоднішню палітру італійського кіномистецтва. Ми будемо раді привітати зірку італійського кіно Клаудіо Ботоссо у Києві, а режисера Франческо Калоджеро – в Одесі. Хочеться висловити подяку Італійському інституту культури в Україні та культурній асоціації N.I.C.E. з Флоренції за організацію цієї чудової події, а також Правекс банку – за підтримку. Запрошуємо справжніх кіноманів та широке коло глядачів не пропустити цю яскраву подію!»

Виконавчий директор КМКФ «Молодість» Владислав Лясовський: «Все активніше посольства та іноземні культурні інституції в Україні сприяють організації кіноподій і співпрацюють з КМКФ «Молодість». Яскравим прикладом є «Нове італійське кіно», яке ми організовуємо разом з

Італійським інститутом культури та культурною асоціацією N.I.C.E.    
Італійське кіно завжди користувалось зацікавленням в української аудиторії. Цього разу маємо насичену програму, яку раджу не пропустити. Ми раді, що маємо можливість показати в Україні італійське кіно останніх років, яке не дістається широкого прокату».

Директор Італійського інституту культури Анна Пасторе: «У червні кіно в Києві буде асоціюватися з кольорами італійського прапора, як, власне, і у Львові, Харкові та Одесі. Разом з нашими друзями – фестивалями «Молодість» та «N.I.C.E.» – ми відкриємо фестиваль, який Італійський інститут культури в Україні вирішив присвятити Новому італійському кіно, а саме - десятьом кінострічкам, які вийшли у світ протягом останніх двох років. Фестиваль символічно розпочнеться найсвіжішим фільмом «Друга весна», який відкриє програму в Києві та в презентації якого візьме участь виконавець головної ролі Клаудіо Ботоссо. Цей фільм з’явився на екранах лише чотири місяці тому.

Жанри відібраних фільмів – різні: від комедії «Латинський коханець» до стрічки «Не будь злим» у стилі Пазоліні; фільми про проблеми підлітків («Хлорка» і «Мене звати Майя»); фільм, присвячений театральному мистецтву «Я, Арлекін»; історії, засновані на реальних подіях «Італо Бароко», а також комедії «по-італійськи» – «Джулія і ми», «Якщо Господь забажає», «Нестійка погода». Головна мета фестивалю – описати яскравими фарбами вічні теми буття (самотність, дружба, сімейні стосунки) крізь призму сьогоденної Італії, зокрема передати актуальну ситуацію поза великими містами – на околицях, у селищах, у курортних містечках».

Фільми демонструються мовою оригіналу з англійськими і українськими субтитрами.

Організатори:
Італійський інститут культури
КМКФ «Молодість»
N.I.C.E. (New Italian cinema events)
Спонсор:
Паткб «Правекс-Банк»
Медіа-партнери:
Zik
5 Канал
Ubr
Ретро FM
Український Тиждень
День
Обозреватель
moviegram


З повагою, прес-аташе КМКФ «Молодість»
Олександра Дідик
+380 (97)717-63-56
oleksandra.didyk@molodist.com

Переглядів: всього 107, з них 1 сьогодні

Коментарі (0) додати →

Додати коментар

Хочете щось додати? Легко!
Ви не зареєстровані та/або не авторизовані на сайті.
Ваше повідомлення з'явиться на сайті тільки після перевірки модератором.
Зареєструйтесь – це дуже просто!
e-mail або ICQ або телефон або ... (на сайті не показується!)


Дорогі друзі!
Звертаємо вашу увагу, що у коментарях заборонено:

  • вживати нецензурні висловлювання та слова. Допускається відтворення лайок без особистісної спрямованості, за умови заміни не менше однієї літери слова значками *&# та іншими
  • розміщувати тексти, що суперечать законодавству України або закликають до його порушення
  • зловживати кнопкою Caps Lock, тобто. писати коментарі великими літерами. Такі висловлювання будуть видалятися
  • ображати інших учасників обговорення, авторів текстів на сайті та й взагалі ображати
  • розміщувати тексти, що містять пропаганду або агітацію, що порушують соціальну, расову, національну, статеву чи релігійну ненависть та ворожнечу
  • розміщення рекламних повідомлень (крім розділу «Дошка оголошень»), а також рекламних фраз у підписи або імена користувачів
  • обговорювати дії адміністрації (представників) сайту.

Кожен коментатор несе повну відповідальність за розміщену ним інформацію. За дворазове порушення правил коментування користувач може бути «забанен», тобто позбавлений можливості залишати коментарі на сайті. Причому назавжди.

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст повідомлень, за винятком повідомлень, що розміщуються представниками сайту.