Загальні статті / Харків

Ви тут: 78.com.uaСтатті / АнонсиЗагальні статті5 українських виноробень, на які варто звернути увагу

5 українських виноробень, на які варто звернути увагу

7 жовтня 2023, Загальні статті

5 українських виноробень, на які варто звернути увагу

Тренд на українське вино зростає. Все більше виноробень отримують ліцензії й прагнуть знайти нові канали збуту. Водночас українські ресторатори отримують нові можливості додати у винну карту цікаві українські вина, яких ще немає у відкритому продажі.
Ми попросили Сергія Клімова, амбасадора українських вин та автора книги «Нерозказана історія українського виноробства, підготувати добірку з 5 цікавих виноробень нової хвилі в Україні.

До речі, ці вина 7-8 жовтня можна спробувати на фестивалі українських вин Brave Wine.
 
Vino Demidi

Нова виноробня, побудована з нуля, яка розташована на півдні Київської області. На 5 гектарах власних виноградників на схилах села Дибинці ростуть сорти Соляріс, Мускаріс, Цитронний Магарача, Юпітер, Каберне Кортіс, Рислінг Рейнський, Совіньє Грі, Красень, Піно Нуар, Фетяска Негре.

Основу продукції складають білі та червоні столові сухі вина.

Потужність виробництва 30 тисяч пляшок на рік. А їхнє біле вино представлятиме Україну у французькому музеї LaCite du Vin.

Фрумушика-Нова

Виноробня з Одеської області, з самого серця Бессарабії. Саме тут на 9,5 гектарах зростає органічний виноград, основу якого складають місцеві сорти винограду – Цитронний Магарача, Сухолиманський білий та Одеський чорний.

Тут багато експериментують та випускають окрім базових вин ще й нефільтровані, пет-нати, орандж та ігристі за класичною технологією, в тому числі з сорту Сухолиманський білий.

В планах виноробні ще багато експериментів, тому радимо слідкувати за їх новинками.

Father’s Wine

Виноробня з Поділля, де на 4 гектарах біля Гусятина розкинулись виноградники як міжнародних сортів винограду,  так і сортів нової селекції з німецьких та американських інститутів.

Варто звернути увагу на Йоханітер та Рожевий квадрат, які стали візитівками виноробні, а також їхнє помаранчеве Бурштинове коло, зробене воно з сорту Мускат білий.

Axis Wine

Галицька виноробня з серця Львову, яка купує виноград з Бессарабії. ЇЇ вина виходять напрочуд яскравими, дуже високої якості.

Найкращі комерційні взірці тут – Совіньон-блан, Шардоне, рожевий Піно-нуар та червоне вино з підв’яленого винограду Saturday dream.

Shabo

Попри те, що виноробня – одна із лідерів ринку, їй вдається зберігати найкращий баланс між постійними новинками, стабільною якістю, професійним підходом до бізнес процесів та конкурентною ціною.

Лінійка продукції тут настільки широка, що сягає 100 одиниць, проте варто звернути на деякі найцікавіші зразки, витримані в квеврі – їх новинка Тельті-Курук орандж, Ркацителі, Мерло-Сапераві; ігристі вина лінійки гранд резерв та лінійка кріплених вин Де шарант (аналог французького Піно де Шаран), особливо їх майбутні релізи з Мускату та Піно нуару.

Джерело

Переглядів: всього 664, з них 2 сьогодні

Коментарі (0) додати →

Додати коментар

Хочете щось додати? Легко!
Ви не зареєстровані та/або не авторизовані на сайті.
Ваше повідомлення з'явиться на сайті тільки після перевірки модератором.
Зареєструйтесь – це дуже просто!
e-mail або ICQ або телефон або ... (на сайті не показується!)


Дорогі друзі!
Звертаємо вашу увагу, що у коментарях заборонено:

  • вживати нецензурні висловлювання та слова. Допускається відтворення лайок без особистісної спрямованості, за умови заміни не менше однієї літери слова значками *&# та іншими
  • розміщувати тексти, що суперечать законодавству України або закликають до його порушення
  • зловживати кнопкою Caps Lock, тобто. писати коментарі великими літерами. Такі висловлювання будуть видалятися
  • ображати інших учасників обговорення, авторів текстів на сайті та й взагалі ображати
  • розміщувати тексти, що містять пропаганду або агітацію, що порушують соціальну, расову, національну, статеву чи релігійну ненависть та ворожнечу
  • розміщення рекламних повідомлень (крім розділу «Дошка оголошень»), а також рекламних фраз у підписи або імена користувачів
  • обговорювати дії адміністрації (представників) сайту.

Кожен коментатор несе повну відповідальність за розміщену ним інформацію. За дворазове порушення правил коментування користувач може бути «забанен», тобто позбавлений можливості залишати коментарі на сайті. Причому назавжди.

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст повідомлень, за винятком повідомлень, що розміщуються представниками сайту.