Загальні статті / Харків

Ви тут: 78.com.uaСтатті / АнонсиЗагальні статтіБлижче до зірок: високогірний виноград смачніший, коли його сік, що забродив, п'ють на "рідній" висоті

Ближче до зірок: високогірний виноград смачніший, коли його сік, що забродив, п'ють на "рідній" висоті

19 лютого 2023, Загальні статті

Ближче до зірок: високогірний виноград смачніший, коли його сік, що забродив, п'ють на "рідній" висоті

Коротка замітка, просто кумедний факт: не знаю, чи ви в курсі, чи не в курсі ви, а тільки є такий Баррі Сміт - директор Інституту філософії та редактор журналу «Питання смаку: філософія вина».

Так-так, він одночасно і філософ, і письменник про вино статей літерами.

Так ось, одного разу він провів вельми оригінальне дослідження разом із якимось "виноторговцем", який відповідає за покупку вина для списку першого класу British Airways. Йому було цікаво дізнатися, чи однаково сприймають люди одне й те саме вино на землі та в повітрі.

І тут прозорливий читач, звичайно, запитає, мовляв, ну і що виявилося? що посереднє вино, яке подається на халяву, здалося всім нектаром?

А я вам відповім - виявилося, на превеликий подив, що мальбек, який люди ніяк не коментували позитивно, коли пробували на землі, раптово проявив себе на висоті 30,000 футів (~9000 метрів, +-).

Мальбек - він чим відомий? Він відомий тим, що це "аргентинський обманщик": у нього розкішний аромат, вельми багатообіцяючий, а смак, на жаль, набагато більш плоский.

Мальбек, скажу зрозуміліше для жінок, це типовий мужик, що на словах готовий напоїти коней шампанським, прикидається перед бабами менеджером будівництва, натякає на велику і міцну трубу, а насправді - звичайний електрик, для якого саме втілення концепту шику - чудова кава капучіно корицею гарячіше, а замість труби у нього оголений провід зі стіни.

  • Але з'ясовується це, скажу зрозуміліше для жінок, коли вже в горло полило.

Але в салоні літака чомусь саме цей обманщик став фаворитом, ледь не обігнавши совіньйон блан і кофе.

Пояснення, яке пропонує Баррі Сміт, одночасно і дитяче, і геніальне: багато хто з найбільш високо цінується аргентинських мальбеків виробляються (або купажуються) на дуже високих висотах. Таким чином, багато з цих вин ближче до атмосфери в салоні літака, для них це природне середовище.

Виноград, наприклад, що йде на Nickolas Catena's Zapata, росте на висоті близько 1700 метрів. Але п'ють його, самі розумієте, не там, а тут. І тут він – не дуже нас тішить. А Баррі Сміт стверджує, що тиск усередині літака майже точно відповідає тиску на висоті росту винограду. І там він – дуже нас тішить. У цьому й розгадка.

  • Адже пасажирам пропонувалися, крім іншого, і вина, які добре зарекомендували себе на землі, але, зроблені на рівнинах, вони не знайшли на висоті такого відгуку, як цей краснобай мальбек.

Наступного разу, каже він, попросіть у вашого стюарда вино з високогірного винограду.

Я відразу уявив, яку компетентну відповідь дадуть такому на вітчизняних авіалініях, у країні, де 99,99% населення називають "шампанським" абсолютно будь-яке шипуче пійло з бульбашками.

Переглядів: всього 454, з них 1 сьогодні

Коментарі (0) додати →

Додати коментар

Хочете щось додати? Легко!
Ви не зареєстровані та/або не авторизовані на сайті.
Ваше повідомлення з'явиться на сайті тільки після перевірки модератором.
Зареєструйтесь – це дуже просто!
e-mail або ICQ або телефон або ... (на сайті не показується!)


Дорогі друзі!
Звертаємо вашу увагу, що у коментарях заборонено:

  • вживати нецензурні висловлювання та слова. Допускається відтворення лайок без особистісної спрямованості, за умови заміни не менше однієї літери слова значками *&# та іншими
  • розміщувати тексти, що суперечать законодавству України або закликають до його порушення
  • зловживати кнопкою Caps Lock, тобто. писати коментарі великими літерами. Такі висловлювання будуть видалятися
  • ображати інших учасників обговорення, авторів текстів на сайті та й взагалі ображати
  • розміщувати тексти, що містять пропаганду або агітацію, що порушують соціальну, расову, національну, статеву чи релігійну ненависть та ворожнечу
  • розміщення рекламних повідомлень (крім розділу «Дошка оголошень»), а також рекламних фраз у підписи або імена користувачів
  • обговорювати дії адміністрації (представників) сайту.

Кожен коментатор несе повну відповідальність за розміщену ним інформацію. За дворазове порушення правил коментування користувач може бути «забанен», тобто позбавлений можливості залишати коментарі на сайті. Причому назавжди.

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст повідомлень, за винятком повідомлень, що розміщуються представниками сайту.