Загальні статті / Харків

Ви тут: 78.com.uaСтатті / АнонсиЗагальні статтіВідкриття «On the Top!» в ЦСМ Єрмілов Центр

Відкриття «On the Top!» в ЦСМ Єрмілов Центр

28 жовтня 2018, Загальні статті

Відкриття «On the Top!» в ЦСМ Єрмілов Центр

1 листопада о 18:00 в ЦСМ Єрмілов Центр відбудеться відкриття персональної виставки Ніни Мурашкіної.

Проект «On the Top!» — це не тільки етапний підсумок у творчості художниці Ніни Мірашкіної, але й Тріумф Кохання для самої мисткині. Мурашкіна усвідомлено проявляє зухвалість й сміливо заявляє: «Я відбулася» і далі буде.

Мисткиня узагальнює особистий досвід і за допомогою яскравих фемінних образів відтворює власне бачення жінки.

Жінки з неоднозначним і непопулярним сьогодні позиціонуванням, одночасно сильної і слабкої, яка володіє зміїною гнучкістю і гострою чуттєвістю, що вміє підкорятися, але частіше підкорює. Образи художниці виростають з інтимного, чуттєвого пізнання себе і світу. Вона відкрито та іронічно говорить про миттєві закоханості, про самовіддану довірливість, про наївні ігри, в які грає юна дівчина на шляху дорослішання. Набуваючи досвіду, молода жінка йде до вершини, де вперше цілісно усвідомлює себе і зможе побачити нові перспективи.

Власний художній образ Ніна Мурашкіна з юних років також ретельно компілювала з вельми суперечливих складових. Наприклад, вишуканість та естетика XIX століття, запозичена художницею з вікторіанської літератури, сміливо уживається з дівочими спогадами похмурого донецького пізньо радянського побуту — запахом нейлонових панчох і потертих маминих перлів. В її світі казковість лякає, а сюжети уявних інтимних щоденників збуджують своїм еротичним забарвленням. Мурашкіна сміливо жонглює символікою і філософією. Але серед нагромадження культурних кодів різних епох, глядач побачить символи, що можуть викликати подив і нерозуміння. Наприклад, очі на сосках як давній образ гіперчутливості, вміння спиратися на ірраціональні глибокі внутрішні інструменти сприйняття світу.

Важливою частиною експозиції майбутньої виставки стане спільна робота з іспанським художником Xavier Escala. Інсталяцію «Я дуже соромлюся!» художники вважають ідейним вузлом виставки, символічним актом жертвопринесення, яке необхідно піднести самій собі, щоб залишити все зайве в минулому і дозволити бути майбутньому.

Також на виставці будуть представлені нові твори художниці разом з роботами з колекцій Павла Мартинова, Бориса і Тетяни Гриньових, Костянтина Кожемяки, Павла Гудімова і Генадія Козуба.
Автор концепції Галина Глеба.

Інформація про митців:
Ніна Мурашкіна — мисткиня, кураторка, перформер. Народилася в Донецьку, Україна. Живе та працює поблизу Києва та в Барселоні. Її стиль являє собою синтетичний мікс суто жіночного сприйняття Світу з глибоким підґрунтям класичної освіти, з паралеллю до українського народного мистецтва та кітчу, сповненого цитатами з творів світового мистецтва.

Xavier Escala – митець, скульптор. Живе та працює в Барселоні, Іспанія. Засновник та директор галереи «Escala». Його скульптура знаходить натхнення в багатьох джерелах та особливо серед середземноморських традицій. Як Джакомо Манцу чи Маріно Маріні, Xavier Escala вивчає і глибоко розуміє грецьку класичну і етруську скульптуру, а також спосіб засвоїти обсяг творчих здобутків єгиптян. Головна проблема для скульптора — це метафізичний фон, що існує в кожній людині та відображається у всій її діяльності.   

Часи роботи: Вт-Нд з 12:00 до 20:00

ЄрміловЦентр
м. Харків, Площа Свободи, 4 (головний корпус ХНУ ім. В.Н.Каразіна, вхід зі сторони Клочківського узвозу)
тел: +380958013083,   +380577604713

Переглядів: всього 194, з них 1 сьогодні

Коментарі (0) додати →

Додати коментар

Хочете щось додати? Легко!
Ви не зареєстровані та/або не авторизовані на сайті.
Ваше повідомлення з'явиться на сайті тільки після перевірки модератором.
Зареєструйтесь – це дуже просто!
e-mail або ICQ або телефон або ... (на сайті не показується!)


Дорогі друзі!
Звертаємо вашу увагу, що у коментарях заборонено:

  • вживати нецензурні висловлювання та слова. Допускається відтворення лайок без особистісної спрямованості, за умови заміни не менше однієї літери слова значками *&# та іншими
  • розміщувати тексти, що суперечать законодавству України або закликають до його порушення
  • зловживати кнопкою Caps Lock, тобто. писати коментарі великими літерами. Такі висловлювання будуть видалятися
  • ображати інших учасників обговорення, авторів текстів на сайті та й взагалі ображати
  • розміщувати тексти, що містять пропаганду або агітацію, що порушують соціальну, расову, національну, статеву чи релігійну ненависть та ворожнечу
  • розміщення рекламних повідомлень (крім розділу «Дошка оголошень»), а також рекламних фраз у підписи або імена користувачів
  • обговорювати дії адміністрації (представників) сайту.

Кожен коментатор несе повну відповідальність за розміщену ним інформацію. За дворазове порушення правил коментування користувач може бути «забанен», тобто позбавлений можливості залишати коментарі на сайті. Причому назавжди.

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст повідомлень, за винятком повідомлень, що розміщуються представниками сайту.